Přeskočit na hlavní obsah

Filmový deníček 2016: Horor

Přiznám se, že horor nepatří mezi mé oblíbené filmové žánry, ale navzdory tomu se občas na nějaký podívám. V dnešním výběru najdete celkem sedm rozmanitých filmů, starých i novějších, a já doufám, že vás některý z nich zaujme. :)

Sama nocí tmou
(2014)

Upírské filmy mám ráda. Tento zůstal svou kvalitou stát na půli cesty. Vizuálně je krásný, má kvalitní hudební doprovod, dobré obsazení a pár vynikajících scén... ale o čem to vlastně doopravdy bylo? Nejasné vyznění celkový dojem trochu sráží. Přesto jde o snímek, který se vyplatí zhlédnout, protože o něm s velkou pravděpodobností budete ještě dlouho přemýšlet.

Zrůdy (1932)

Velmi intenzivní a nepříjemné dílo, které ukazuje, že člověk může být zrůda, i když je fyzicky krásný (a naopak). Film je krátký, ale zanechá silný dojem, částečně díky účasti opravdově tělesně postižených lidí. Doporučuji ke zhlédnutí, jde o klasiku, která nenudí.

Les sebevrahů (2016)

Horory příliš nesleduji, protože jsem strašpytel, ale kvůli své oblíbené herečce Natalii Dormer (Hra o trůny, Tudorovci) jsem se překonala. Nakonec se z toho vyklubala průměrná podívaná, která má dobrou myšlenku a pár silných scén, ale většinu času se ubírá cestou nejmenšího odporu a známých klišé. I když konec překvapil, to musím filmu nechat, a Natalie je tradičně skvělá (tentokrát dokonce ve dvojroli!).

Odebrat z přátel (2014)

Horor se zajímavým vizuálním ztvárněním - celý se odehrává na ploše počítačů hlavních hrdinů. Tato forma funguje překvapivě dobře a ozvláštňuje jinak stokrát omletou historku o pomstě ze záhrobí. Pokud jste fanoušci hororů, na Odebrat z přátel mrkněte. Příběhově sice nenabízí nic nového, ale zato po stránce podání jde zase o něco trochu jiného.

The Neon Demon (2016)

Typický vysoce umělecký film. Po vizuální stránce paráda, po dějové už je to horší. Herecké výkony solidní, ale celkově bych film nedoporučila. Dvě napínavé scény zbývající nudu nezachrání. Bonusem je snad jen rolička Keanu Reevese, který v tomto případě ztvárňuje - slovy klasika Davea Listera - příšerný hovado.

Hlad (1983)

Upíři v podání Tonyho Scotta jsou trochu jiní, než jak je obvykle známe. Elegantní. Zádunčiví. Překvapivě smrtelní. A toužící po něčem, co dost dobře nikdy nemohou mít. Na film se krásně dívá, ale když se oprostíme od okouzlení vizuálem a herci, nelze nevidět, že se leckdy nehezky táhne a kvůli tomu jeho dopad na diváka není tak silný, jak by za jiných okolností mohl být.

Černá kočka (1934)

Horor se navzdory krátké stopáži spíše vleče. Nejnapínavější je jednoznačně scéna v bazénu. Jinak jde o průměr, který díky krásným herečkám ocení především pánové.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knižní koutek 2021: Fantasy (část 2/2)

Druhá polovina roku 2021 byla bohatá na rozmanité fantasy romány. Celkem jsem jich přelouskala 22 a doufám, že vás některý z nich zaujme, protože za to stojí! :)

Plány na rok 2024

Tento článek přichází lehce se zpožděním vzhledem k tomu, že dneska máme 1. února. Ale víte, co se říká - lepší později než nikdy! :) A protože sdílený cíl se snáz dodržuje, napíšu sem, čeho bych chtěla letos dosáhnout.

Knižní koutek 2022: Fantasy

I v loňském roce se ke mně dostalo mnoho fantasy románů, o jejichž hodnocení se chci s vámi podělit. Celkem je jich devatenáct, a já doufám, že vás některý z nich zaujme a inspiruje k přečtení. :)